Son birkaç senedir kripto paraların popülerliğindeki artışı hepimiz görüyoruz. Bu paraların ortaya çıkması için gerçekleştirilen madencilik adı verilen sistem, en iyi sonucu ekran kartlarında veriyor.

Hal böyle olunca, ekran kartlarının stoklarında Dünya genelinde ciddi bir düşüşyaşandı. Stoklarda yaşanan bu düşüş sonrasında artan fiyatlar, oyuncuların yoğun tepkisine sebebiyet verdi.

Görünüşe göre NVIDIA’da bu durumdan memnun olmayan firmalardan birisi.

ComputerBase.de’nin haberine göre NVIDIA yaşanan bu durumdan dolayı satış yapan partnerlere ekran kartlarını madencilere değil, onları gerçek amacıyla kullanan oyunculara satması önerisinde bulunuyor.

Durumla ilgili firma, “Bizim için oyuncular birinci sırada gelir. GeForce ürün ailesi için gerçekleştirdiğimiz tüm yenilikler, asıl müşteri kitlesini hedeflemektedir.GeForce ürün ailesini tercih eden oyuncuların yeterli stoku rahatça bulabilmeleri adına satış yapan partnerlerimize kartların oyunculara ulaşması için gerekli dikkati göstermelerini öneririz. ” açıklamasında bulundu.

Dileriz ki en kısa süre içerisinde ekran kartı stoklarının artması ve firmaların madenciliğe özel geliştirilen kartların popülerlik kazanması ile birlikte standart ekran kartlarının fiyatları, normal değerlere ulaşır.

https://shiftdelete.net/nvidia-kartlar-oyunculara-satilsin

Kartlar oyunculara satılsın, madencilere değil